نحوه نگهداری از بونسای
175 بازدیدیکشنبه 17 فوریه 2019aziziمقالات آموزشی

بونسای از دو کلمه بون و سای تشکیل شده و به معنای سینی و کاشت می باشد. بونسای یک واژه ژاپنی بوده که هنرمندان ژاپنی با تلفیق هنر و باغبانی توانسته اند درختان بومی و بزرگ طبیعت را به صورت هنرمندانه ای در اندازه های ریز و مینیاتوری داخل گلدانی کوچک پرورش بدهند.

گلدان بونسای

 نحوه نگهداری از بونسای

نیازی نیست گلدان بونسای را از انواع گران‌قیمت و خاص انتخاب کنید. ظرفی که برای بونسای انتخاب می‌کنید باید ازنظر اندازه و شکل و رنگ مناسب با خصوصیات درختان بونسای شما باشد. برای این کار ظروف کوچک‌تر را از ابتدا انتخاب کنید  که دارای لبه‌های پهن و تزیین‌شده هستند و تنوع بیشتری دارند.

خاک بونسای

 نحوه نگهداری از بونسای

خاک یکی از مهم‌ترین برگ خریدها در نگهداری از بونسای است. خاکی که برای بونسای انتخاب می‌شود باید زهکشی و توانایی نگهداری آب بالایی داشته باشد. به‌طور متوسط هر گلدان از بونسای باید هرروز آبیاری شود، بنابراین داشتن زهکش مناسب برای آن‌ها امری بسیار مهم است چراکه از گندیدن و پوسیدگی ریشه جلوگیری شود.

آن دسته از بونسای ها که دارای برگ‌های سوزنی هستند، به خاک سبک با زهکش قوی نیاز دارند و قدری هم اسیدی بودن خاک برای آن‌ها مفید است؛ اما آن دسته از بونسای که دارای برگ‌های پهن می‌باشند خاک مرطوب برای آن‌ها مناسب است. هرچه میزان شن داخل بیشتر شود، قابلیت زهکشی آن نیز بیشتر خواهد شد و هرچه خاک‌برگ آن افزایش یابد قدرت نگهداری آب در خاک بالا خواهد رفت.

 آبیاری بونسای

 نحوه نگهداری از بونسای

آبیاری بی‌رویه منجر به از دست رفتن درخت بونسای خواهد شد. بر این اساس با توجه به‌گونه‌ای از بونسای که انتخاب کرده‌اید، شرایط محیطی، نوع خاک، اندازه گلدان و محل استقرار بونسای، آبیاری را دو بار در روز تا یک‌بار در هفته تغییر دهید. برای آبیاری بونسای باید به عمق ۲ تا ۳ سانتی‌متر قبل از هر آبیاری به‌طور کامل سطح خاک خشک‌شده باشد.

توجه داشته باشید که بونسای هایی که به مدت طولانی به‌خوبی آبیاری شده‌اند بسیار خیره‌کننده می‌باشند و از ارزش بالایی برخوردارند. برای افزایش سطح رطوبت بونسای بهتر است آبپاشی با اسپری بر روی شاخ و برگ‌ها را در برنامه کاری خود قرار دهید.

 

دیدگاه کاربران ارسال نظر