معرفی گیاه استویا یا قند
1335 بازدیدچهار شنبه 13 جولای 2016گلفروشمقالات آموزشی

معرفی گیاه استویا یا قند  (گیاه برگ عسلی) : استویا با نام علمی Stevia rebaudiana از خانواده  Asteraceae، گیاهی چندساله، بوته ای و  بومی مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر آمریکای شمالی تا جنوبی است. گلهای آن خوشه ای و به رنگ سفید است که پایین آن بنفش میباشد. برگهای آن کوچک و بسیار شیرین است که نکته جالب آن، بدون کالری بودن این برگها علی رغم شیرین بودن انهاست. در تابستان داخل برگ، قند شروع به تولید میشود و در پاییز که قند آن به حداکثر رسیده است، برداشت میشود.

آبیاری:

این گیاه به آب فراوان نیاز دارد و به خشکی مقاومت ندارد و محل طبیعی رویش آن هم کنار مردابهاست. بنابراین باید آبیاری با برنامه و منظم انجام گیرد تا پژمردگی گیاه رخ ندهد. در تابستان باتوجه به اینکه هوا گرم است، نیاز آبی آن بیشتر است البته توجه داشته باشد که غرقابی اتفاق نیافتد.

خاک:

بهترین بستر برای رشد این گیاه، خاکی شنی یا لومی شنی، اسیدی با اسیدیته ۷-۶ و با زهکش مناسب همراه با مواد آلی است.

نور و دما:

به سرما حساس است و مناطق نیمه گرمسیر و نیمه مرطوب با میانگین دمای ۲۳درجه سانتیگراد، بهترین دما برای آن است. در شرایط آفتابی و نیمه گرم ر شد خوبی خواهد داشت.

خواص و کاربردها:

  • از این گیاه به عنوان شیرین کننده در چای دارویی برای درمان سوزش معده بکار میرود.
  • علی رغم شیرینی زیاد که ۱۷۰ برابر شکر شیرین است ولی کالری ندارد. درنتیجه برای کاهش وزن بسیار مفید است.
  • از افزایش قند خون جلوگیری میکند و حتی باعث میشود که تحمل به گلوکز یاد شود درنتیجه برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید است.
  • این گیاه ضدویروس بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
  • این گیاه باعث گشاد شدن رگها و افزایش جریان خون شده و درنتیجه آرام بخش است و فشار خون را کاهش میدهد.
  • استویا به دلیل داشتن استویوزید که شبیه فلور عمل میکند، از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
  • خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد ویروسی دارد.
  • در شادابی پوست نقش دارد و از چروک شدن آن جلوگیری میکند.
  • جالب است بدانید که در برابر حرارت مقاوم است پس با خیال راحت پخت و پز کنید.

معرفی گیاه استویا یا قند

معرفی گیاه استویا یا قند

اطلاعات بیشتر

معرفی گیاه استویا یا قند:استویا به عنوان یک شیرین کننده بسته‌بندی و مصرف می‌شود. استویا در برخی از غذاها مانند آب نبات، نوشابه‌های پروتئینی و چای به عنوان شیرین کننده استفاده شده و می‌شود. در برخی از کشورها، مانند ژاپن، استویا برای چندین دهه به عنوان یک شیرین کننده استفاده می‌شود. در برخی از کشورها نیز شیرین‌برگ به دلیل نگرانی در مورد عوارض جانبی آن و یا انواع محدودیت‌ها، بطور کامل ممنوع شده است. کالری گیاه شیرین‌برگ صفر است، و عصاره آن ۲۰۰ برابر شیرین تر از قند است

دیدگاه کاربران ارسال نظر